На 15 май в училището се състоя една неочаквана, но много приятна среща. Учениците, завършили училището през 2019 година точно на този ден, си спомнят за времето, прекарано заедно, решават да ни посетят и да се видят със своите учители, които са оставили трайни следи в тяхното развитие, както и със служителите, които са се грижили за тях.

По традиция за всеки завършващ випуск ръководството осигурява прощална закуска. Така бяха посрещнати учениците от Випуск 2019 година. Служителите в столовата с много любов бяха приготвили за тях богата блок маса с любими за тях ястия. Това им напомни деня, в който за последен път са се хранили в столовата.

Съвипускниците от 2019 година си припомниха много спомени заедно с любимите учители и служителите в училището. Те разказаха за своето житейско развитие. С много радостни преживявания в приятна атмосфера времето неусетно измина. Всички споделиха, че „Дружба“ за тях не е само училище, не е само място, в което получават знания, а това е повече от втори дом, в който са намерили подкрепа, в който са се зародили интереси и таланти, които впоследствие са развили. „Дружба“ е мястото, където са  получили ценни насоки за своята правилна професионална ориентация. Някои от бившите ученици са израстнали в „Дружба“ още от пристъпване на прага на училището в подготвителна група. Това до голяма степен определя и трайното приятелство, което отново ги събира в любимото училище.

Няма по-голяма атестация за училището от успешно реализираните негови ученици, които не са го забравили и се връщат отново с благодарност.