Живеем в свят на реализирани и употребявани във всекидневието ни изобретения, с които толкова сме свикнали и са се развили до такава неузнаваемост, за които дори не подозираме, че някога са били новост. Но кои са тези велики хора, които са създали с ума и изобретили с ръцете си всички тези модерни машини, които ни заобикалят? Кога са направени първите опити и какъв е бил първообразът например на първия телефон? Как е изглеждал първият автомобил и с каква скорост се е движел, а първият велосипед?

ВЕЛИКИТЕ ИЗОБРЕТАТЕЛИ

На толкова много и на още интересни въпроси отговориха учениците от 3. клас на ЧСУ „Дружба“ чрез реализиране на своите проекти, зададени от госпожа Ясена Ангелова. Цялото това вълнение и жажда за знания изпълниха два поредни учебни часа по английски език, в които децата представиха пред съучениците си своите проекти – презентации и табла за изобретател, който според тях е създал най- вълнуващото изобретение. Преди да имат възможност да направят своите презентации, учениците се бяха запознали обстойно с терминологията, която биха употребили във всеки свой проект.

Проектно-базиринаният метод на обучение за третокласниците не е нов, но е изключително интересен, защото им дава възможност за представяне пред своите съученици.

Поздравления за отличното и задълбочено проучване и представяне на учениците!