Тържествено, празнично, приказно! Така учениците, родителите и учителите на ЧСУ „Дружба“ – Пловдив почувстваха емоционалното откриване на юбилейната 2023/2024 учебна година, която бележи 20 години от създаването на училището. Всички предстоящи инициативи ще бъдат посветени на юбилейната годишнина. Откриването постави един силен старт на честванията – на тържеството бяха връчени сертификатите от Кеймбридж на нашите ученици, които се представиха отлично на изпитите в края на миналата учебна година.

С много цветя, песни и усмивки започна тържеството, в което се включиха учениците от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Издигането на националния трибагреник, химна на България и посрещането на знамето на училището поставиха началото на вълнуващото тържество. Директорът на училището  – д-р Илия Емилов лично поздрави всеки ученик и учител с откриването на новата учебна година. Приветствие бе поднесено от заместник-директора Ахмед Халилов към всички ученици, настоящи и бивши учители в ЧСУ „Дружба“, които уважиха този единствен по рода си празник на вечния стремеж към познание. Специално обръщение имаше към новоназначените учители в училището и към родителите, избрали да обучават своите деца в ЧСУ „Дружба“.

Най-развълнувани и нетърпеливи бяха най-малките ученици  – от подготвителна група и първокласниците. Те показаха със своите изпълнения, че са достойни да бъдат ученици в ЧСУ „Дружба“. В обновените класни стаи освен учебниците ги очакваха и много изненади. Класните ръководители ги посрещнаха по стара българска традиция с питка и шарена сол. Така бяха посрещнати всички ученици. Във втори клас имаше двоен празник – прекрасната Алис празнува рожден ден със своите съученици, почерпи ги с торта, а те я поздравиха с песен.

Учениците от прогимназиален и гимназиален етап заедно с класните си ръководители отбелязаха по свой начин този специален ден, но също така запомнящо и емоционално.

С нескрита тъга дванайсетокласниците показаха, че за последен път ще бъдат в училището тази година. Дълго време след тържеството те останаха в класната си стая.  Пожелахме им отлично завършване и успешна реализация.

На тържеството присъстваха много родители, представители на бизнеса и бивши ученици.

Емоционалните моменти от празника бяха отразени в много снимки.

Да пожелаем на всички ученици и учители учебната 2023/2024 година да бъде успешна и ползотворна, да се множат успехите и да се покоряват върховете на знанието!