След проведено обучение на педагогическите специалисти в ЧСУ „Дружба“ – Пловдив успешно защитиха  сертификат за Гугъл обучители трима учители с Ниво 1. и двама – с Ниво 2.

Госпожа Ясемин Йозер получи Сертификат за Ниво 2. Тя е учител по английски език в гимназиален етап. Нейните ученици през учебната 2022-2023 година получиха отлични резултати на ДЗИ и класираха училището в Топ 10. по успех за втория ДЗИ сред училищата от Пловдив и областта. Госпожа Йозер успешно прилага в своята работа възможностите на Гугъл инструментите за преподаване и постигане на високи резултати от учениците. Отлични резултати постигнаха учениците на госпожа Ясемин Йозер. На First Certificate in English има  ученици, постигнали С1 и B2 нива. На Certificate in Advanced English нейните ученици са с резултати за ниво С1 с максимален брой точки на компонентите.

Госпожица Вяра Белорешка – учител по английски език, също защити Ниво 2. Нейните ученици показват много високи резултати в своето обучение. Петокласниците печелят 2 сребърни и един златен медал от състезанието „Многознайко“ по английски език. Учениците от четвърти и пети клас, явили се на подготовка и изпит на Кеймридж, ниво Flyers, защитават максимални резултати на всички компоненти от изпита. С осмокласниците госпожица Вяра Белорешка прилага иновацията „Проектно-базираното обучение в облачна среда с устройства за учители и ученици“, с която ЧСУ „Дружба“ – Пловдив е обявено за иновативно училище и е включено в списъка на иновативните училища на МОН до 2026 година. Госпожица Белорешка споделя: „Обучението помогна да разгледам подробно функциите и да разбера как работят приложенията в Google workspace, за да мога ефективно да ги внедря в класната стая и да направя учебните часове още по-интерактивни за моите ученици.“ Този иновативен подход не само прави часовете интересни и забавни, но и позволява на всеки ученик да е активен участник в облачната среда. Мотивацията на учениците расте, а резултатите от състезанията и извънкласните дейности, в които се явяват не закъсняват. Тази година осми клас получават Сертификати от състезанието по творческо писане на английски език, а един от тях – Виктор Точев, се класира на областен кръг на олимпиадата по английски език с отличен резултат (80/100 т.)

Госпожица Севинч Дормуш е преподавател по  Английски , като първи  чужд език и испански , като втори чужд език за учениците от гимназиален етап. Тя притежава Сертификат за Ниво 1. и успешно прилага Гугъл инструментите в своята ежедневна дейност. С нетърпение очаква да премине и следващото ниво за Гугъл обучители и да приложи на практика знанията и уменията си, съдействайки на нейните ученици. Благодарение на иновативните подходи всеки един ученик има поле на изява и може по  креативен начин  да представи мнението и проектите си пред класа и своите преподаватели. Госпожица Дормуш споделя, че предпочита нещата да бъдат изготвени на практика и да накара всеки един ученик да се почувства специален и чут от класа. „С инструментите на Гугъл и креативността на учениците, часовете ни са пълноценни, представени по начин, който е интересн на съвременното поколение и научавайки нови неща, които ще им са от полза в бъдеще.“

Внедряването на технологиите в класната стая открива нови възможности пред учители и ученици, а тяхното ефективно използване води несъмнено до повишаване на качеството на образователния процес. Скоро предстои и на други ентусиазирани учители от ЧСУ „Дружба“ – Пловдив, преминали обучението, да се явят на изпитите за сертификат и да започнат по-уверено да прилагат инструментите на Гугъл в своята работа.