Виктор Точев – ученик от 8. клас, завоюва сребърен медал на финалния кръг от  Международното състезание „Математика без граници“, което се проведе за десети път в Несебър от 2 до 4 юли 2023 година. В състезанието взеха участие 1239 деца от много страни.

Виктор е ученик, който печели не един международен турнир по математика. Той спечели златен медал на финала на Хонконгската олимпиада по математика (HKIMO) през 2021 година. През същата година спечели златен медал от квалификацията на SEAMO и сребърен медал от финала на SEAMO през 2022 година. SEAMO е международно математическо състезание за ученици от I до XII клас. Провежда се в 21 държави с над 25 000 участници. Задачите са на английски език с нарастваща трудност.

Много често са питали Виктор защо не е кандидатствал в математическа гимназия след 5. клас или след 7. клас. Ученикът и неговите родители са категорични, че нивото на обучението по математика, индивидуалният подход на учителите към него и специфичната подготовка, която получава в ЧСУ „Дружба“ са достатъчно солидна база от знания, която може само да се надгражда и да развива умения  за представяне на престижни международни състезания.

Победите на учениците по математика са „запазена марка“ за ЧСУ „Дружба“ – Пловдив.

Триумфален бе дебютът на учениците ни през 2021 година на Math Challenge! Участниците бяха над 5000 най-изявени ученици математици от 96 държави в 5 пет различни категории. Конкуренцията бе ожесточена! Не всеки би имал куража и самоувереността да приеме такова предизвикателство. Цифрите за „Дружба“ обаче говорят сами за себе си: 2 златни, 1 сребърен, 6 бронзови медала и 5 поощрителни награди. Това е заслужено признание за всеотдайния труд на преподавателите по математика в училището.

В ЧСУ „Дружба“ – Пловдив, учениците получават задълбочена общообразователна подготовка, а от 5. и от 8. клас и интензивно обучение по английски език с възможност за явяване на изпити за Кеймбридж сертификати – една фундаментална класическа подготовка, която ги подготвя да продължат уверено във ВУЗ с желана от тях специалност.

Тази година училището ще чества своя 20-годишен юбилей. Учениците, родителите и педагогическите специалисти споделят думите, които са слоган на училищната общност: „Доброто образование е ключът към успеха!“

Сребърен медал