На НВО по математика и по български език и литература учениците от 7. клас отново показаха много високи резултати в сравнение със средния процент от максималния брой точки.

Резултатът от НВО по математика за учениците от 7. клас на ЧСУ „Дружба“ е 53,15 точки. За Пловдив  е  27,54 точки, за София град е 38,91 точки, а на национално ниво е 35,29 точки. С най-високи резултати са трима ученици, съответно със 78,25, със 76,75 и със 74,50 точки. Училището е на престижното 5-то място сред училищата от Пловдив и областта – едно много добро представяне на нашите ученици и отличен атестат за техния преподавател. По математика резултатът за Пловдив и областта е 35,26 точки, сравнено с 35,29 точки средно за страната.

Резултатът от НВО по БЕЛ на седмокласниците на ЧСУ „Дружба“ е 74,40 точки. Точките за Пловдив и областта са 55,59, спрямо 55,04 среден резултат за страната. По български език и литература тримата ученици от ЧСУ „Дружба“ с най-висок резултат имат съответно 95,00 точки, 94,50 точки и 90,50 точки. По български език и литература нашите ученици се нареждат на 6-то място в Пловдив и областта – постижения, които отличават училището и го правят желано място за обучение.

Учениците ще продължат в 8. клас в ЧСУ „Дружба“ да се обучават в профилирана паралелка „Чуждоезиков профил“ с интензивно изучаване на английски език, което се провежда по езикови системи, по които се обучават в международните училища от Европейския съюз и които дават знания за езика над средното ниво, по което се обучават в езиковите гимназии. Всички учебници за учениците за следващата учебна година са заявени още от сега от Кеймбридж, като за 8. и 9. клас те са изцяло с дигитално съдържание. В тези класове се прилага иновация за обучение в облака с хромбуци за всеки ученик. Те ще имат възможност да изберат като втори чужд език немски или испански език.

Да им пожелаем да бъдат успешни гимназисти и да продължат все така достойно да представят ЧСУ „Дружба“ – Пловдив.