На 9-ти февруари се състоя премиерата на най-новия български пълнометражен филм в кината „Пулсът на танца“, в който шестокласничката Мартина Кондаклиева от ЧСУ “Дружба“ изпълнява главната детска роля.

Режисьор на “Пулсът на танца“ е Георги Костов, а Мартина си партнира с родните кинозвезди Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Райна Караянева, Любомир Ковачев, Георг Киряков, Стан Яневски, Сара Драгулева. Филмът до голяма степен разкрива нейната лична история по пътя към покорените спортни върхове.

Мартина е петкратен републикански шампион по спортни танци, европейски шампион и финалист на German open championship 2023 в Щутгард, Германия заедно с нейния партньор Кристиан Дончев. Тя е участвала и е печелила награди на много международни, държавни и клубни турнири, а през 2019 година е била Мини Мис на България. Мартина е едно чаровно и усмихнато упорито момиче, което успява във всичко, с което се заеме. Говори свободно английски език, знае немски и руски, има желание да учи китайски, а отскоро иска да учи и актьорско майстрорство.

Прогимназистите на ЧСУ „Дружба“ – гр. Пловдив с голямо въодушевление посетиха кино „Екоплекс“ и заедно със своята съученичка и главна героиня Мартина Кондаклиева изгледаха премиерата на филма. Киното затвори врати специално за тях и подготви цяла зала за нашите младежи, за да запечатат вълнуващите моменти от събитието. Мартина и нейните съученици се забавляваха много. За всички присъстващи събитието в киното беше едно незабравимо преживяване. Марти получи цветя, много аплодисменти от своите съученици и ставане на крака, с което изразиха уважението си към труда и успехите на малката актриса.