С вълнуващо тържество в Актовата зала на ЧСУ „Дружба“ беше отбелязан 13 май – последният учебен ден на дванадесетокласниците от Випуск 2024 година. На истински празник на красотата, младостта и зрелостта имаха възможността да се наслаждават присъстващите – ученици, учители, родители, приятели и бивши възпитаници на училището. Той беше съпроводен с много усмивки и радостни сълзи.

В стилно украсената зала церемонията по изпращането на зрелостниците започна с ритуал за предаване и приемане на символа на ЧСУ „Дружба“ – училищното знаме под звуците на националния химн. Водещите поканиха на сцената д-р Илия Емилов – директор на училището, за да поздрави абитуриентите и да им връчи плакети. Дректорът им пожела да покоряват върховете на знанието и никога да не забравят „Дружба“. При връчването на плакетите по много оригинален начин за всеки един от завършващите бяха казани синтезирано характерни за него качества, което показа, че всеки един от тях е специален със своя индивидуалност. Така ще запомним всички Мис „Спортен дух“,  Мис „Ученолюбие“, Мис „Душата на изненадите“, Мис „Откровеност“, както и Мистър „Творчество“, Мистър „Очаквай неочакваното“, Мистър „Компютърен фен“, Мистър „Екстравагантност“, Мистър „Чувствително сърце“, Мистър „Добронамереност“, Мистър „Приятел завинаги“, Мистър „Буден ум“, Мистър „Чистосърдечност“. Всички абитуриенти, облечени тържествено с тогите, се качиха на сцената в този специален ден за тях в годината, в която  ЧСУ „Дружба“ чества своя 20-годишен юбилей.

С приветствени думи към зрелостниците се обърна и господин Халилов – заместник-директор на училището и връчи плакети на двамата отличници на випуска – Дея Лулчева и Стефан Дагнев. От името на абитуриентите Дея благодари на всички учители, които са допринесли за това те сега да отбелязват своята зрелост.

Поздрави към дванадесетокласниците и думи на благодарност към всички учители от името на родителите отправи госпожа Вера Моллова.

С прощални, но много сърдечни думи към абитуриентите се обърна госпожа Жана Сапунарова – класен ръководител на 12. клас. Тя получи в знак на признателност огромен букет от своите ученици и разряза тематичната торта,  направена специално за тях.

Дванадесетокласниците се простиха и със своите учители, които са им преподавали през годините в училище, както и с непедагогическия персонал, като им поднесоха цветя.

Абитуриентите и всички гости на тържеството бяха поздравени от вокалната група на училището, от малките танцьори на клуб „Дружба“ и от Вяра Стайкова – ученичка от 5. клас, която изпълни песента „Клетва“ на „Щурците“. Кратко видео със снимки и интересни моменти от училищния живот и извън него през годините припомни вълнуващи и незабравими моменти и предизвика радост.

Много снимки запечатиха това мило тържество, което по стар български обичай завърши навън, на двора, с едно българско хоро!

На добър път, скъпи момичета и момчета от випуск 2024 година!