С пищна украса Конферентната зала на ЧСУ „Дружба“ събра първокласници, родители, гости  и учители. Учениците от 1. клас отбелязаха своя най-голям празник през тази учебна година – Празника на буквите.

С много вълнение и настроение ученолюбивите първокласниците превърнаха пъстрия празник в парад на знанието. Пред своите гости те показаха, че могат не само да пишат и да четат, но и да танцуват и пеят. С гордост те заявиха: „Ние вече сме грамотни.“ Сбогуваха с усмивки с Буквара и с трепет очакват първата среща с Читанката. Тяхното приключение с госпожа Людмила Младенова на малки откриватели с изучаването на буквите приключи, но им предстоят още по-вълнуващи срещи в необятния океан на знанието.

Буквите оживяха в стихчетата и песните на малките първокласници. Емоциите бяха завладяващи и прекрасни усмивки грееха на лицата на всички на сцената, а публиката ги дари с бурни овации.

Празник на буквите

Празник на буквите

За своето прилежно старание малките ученици получиха специални грамоти и пъстра книжка „Капчици от обич“.

Тържеството беше цветно, емоцианално и ще остави прекрасни спомени у малките ентусиазирани първокласници, готови да овладяват тайните на знанието. Разбира се за накрая остана и почерпката, която бе достойна за бал в „Царството на буквите“– с тематична торта във форма на книга,  бисквити с буквичките на децата и питка по стара българска традиция.

Празник на буквите

Празник на буквите