„Трудното не е невъзможно!“ – това ни показаха отново малките, големите и още по-големите математици на „Дружба“. На провелия се втори кръг на 11. издание на престижния международен турнир „Математика без граници“ участваха ученици от 28 държави. ЧСУ „Дружба“ се представи с 40 участници от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Резултатите са повече от впечатляващи – 4 златни медала, 4 – сребърни и 11 – бронзови. Всички участници получиха сертификати за успешно представяне.

МБГ 2024

Отлични знания по математика в международната надпревара показаха всички ученици от „Дружба“, но най-вълнуващо беше представянето на нашите първокласници с класен ръководител госпожа Людмила Младенова, които спечелиха 4-те златни медала за училището.

Отново прави впечатление успешното представяне на Виктор Точев от 9. клас. Той единствен завоюва най-високото отличие – сребърен медал в своята възрастова група, в която са решавали задачи за 9-12 клас, а класирането е общо. В тази възрастова група няма състезател, който да е получил златен медал.

На всички приятели на математиката от ЧСУ „Дружба“ желаем нови успехи!

МБГ 2024

МБГ 2024