Талантливите ученици на ЧСУ „Дружба“ – Пловдив

Мартина Кондаклиева от 6. клас участва в новия български игрален филм „Пулсът на танца“, който тази година, ще се състезава в конкурсната програма на 41-вия фестивал на българския игрален филм „Златната роза“, а от 9 февруари 2024 година, когато е премиерата, филмът ще бъде разпространен по кината в цялата страна.

Пълнометражният филм е създаден по сценарий на Георг Киряков и Георги Костов. Режисьор е Георги Костов, а Мартина ще си партнира с филмовите звезди – актьорите Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Райна Караянева, Любомир Ковачев, Георг Киряков, Стан Яневски, Сара Драгулева.
Филмът е по идея на майката на Мартина – Юлия Порязова, която я споделя с режисьора Георги Костов и той решава да реализира проекта.

Филмът проследява развитието на малката шампионка и върховете, до които достига. Марти разкрива и своята актьорска дарба, с които печели симпатиите на целия снимачен екип. Във филма има и кадри от реални състезания на Марти, което го прави достоверен и интригуващ. Животът на състезателите по танци е представен по емоционален начин – грация, красота, победи и … задкулисни игри, както и още много проблеми на съвременното общество.

Мартина Кондаклиева е абсолютна петкратна шампионка на България по спортни танци. С нейния партньор Филип Георгиев станаха абсолютни републикански шампиони по спортни танци на България за 2022 година в 5 категории.
Тази година Марти танцува с нов партньор – Кристиан Дончев и с него станаха републикански шампиони за 2023 година и финалисти на German open championship 2023 – Щутгард Германия преди броени дни.

Марти е „Малката Мис България“ за 2019 година. Тя е трета във всички категории на шампионата в Румъния през 2022 година. Първа е на Европейското първенство през 2022 година и с многобройни първи места на национални и международни турнири.

Благодарение на индивидуалния подход към таланта и възможностите на всяко дете в ЧСУ „Дружба“ Мартина е едновременно отлична ученичка и републикански шампион по спортни танци. Тя знае три езика и постига всичко с много усилия, труд и постоянство. Ние, нейните преподаватели, ѝ се радваме на успехите и ѝ пожелаваме да реализира всички свои планове и мечти.