С вълнуващо тържество в Актовата зала учениците от 4. клас отбелязаха завършването на начален етап. Пътували през цялата учебна година през океана на знанията със своя капитан – класния ръководител – госпожа Стефка Илиева, те се спряха на „Острова на съкровищата“. След това посетиха „Острова на спомените“ и се върнаха 4 години назад във времето, за да си спомнят незабравими преживявания. А най-накрая акостираха на „Острова на приятелството“. Там пяха „Един неразделен клас“, хванати за ръце, и си пожелаха никога да не се разделят.

В края на тържеството малките абитуриенти облякоха тоги като истински зъвършващи ученици. Госпожа Илиева им връчи удостоверенията за завършен четвърти клас, грамоти за постигнати резултати през учебната година и … списък със книгите, които трябва да прочетат през лятната ваканция. Специален плакет за висок успех и най-активно участие във всички състезания по всички учебни предмети през четирите години тя връчи на Ана-Мария… за нейното усърдие, постоянство и състезателен дух.

Четвъртокласниците получиха и сертификат за успешно завършен CAMBRIDGE Global English – fourth grade от техния учител по английски едик – госпожа Бангирова, която е много доволна от постигнатите знания и от резултатите, получени от различни състезания.

Пред гостите на тържеството – учители и родители, завършващите ученици пяха заедно с класния си ръкводител и всички в препълнената зала. Госпожа Илиева и госпожа Бангирова получиха много цветя в знак на признание от своите ученици. А безброй снимки запечатаха този незабравим спомен.