Гост на ЧСУ „Дружба“ беше господин Петър Цветков – представител на Constructor University в Бремен, Германия. Той представи на учениците от 10. и 11. клас възможностите, които предлага висшето учебно заведение.

Господин Цветков запозна учениците с идеята, която стои зад ребрандираното ново име на университета Constructor – новата парадигма в образованието, синергията между хуманитарни и точни науки.

Кариерно ориентиране

Constructor University е частен университет с програми на английски език, който се намира в Бремен и е сред академичните институции в Германия с най-много международни студенти. С повече от 1,500 студенти от над 110 държави, които в момента се обучават в кампуса, университетът се гордее със своите високи образователни стандарти в преподаването и изследователската дейност.

Основан през 2001 г., Constructor University Bremen предлага разнообразие от бакалавърски и магистърски програми – от направленията „Природни науки“ и „Инженерство“ до „Социология“ и „Икономика“. Класовете са малки, а професорите също така са и лични ментори и академични наставници на студентите. Университетът е в топ 25 в Германия, а в световен мащаб се нарежда сред топ 300 според класацията на Times Higher Education (The) World University Rankings 2021.

Обучението в институцията се отличава със своя интердисциплинарен подход, който предлага различни перспекриви за решаването на даден казус.

Бакалавърските програмите продължават 3 години, а магистратурите са с продължителност от 2 години.

Задължителният стаж по време на обучението е един от основните елементи от подхода на университета към кариерната реализация на техните възпитаници.

Университетът развива и научен център с фокус Софтуерно инженерство и Изкуствен интелект, където учени от индустрията и от Constructor University ще работят заедно.

Много успели българи са избирали университета в Бремен.

Учениците задаваха много въпроси и срещата продължи като приятелска дискусия.

Кариерно ориентиране

Кариерно ориентиране

Кариерно ориентиране