20 години с мотото: „Доброто образование е ключът към успеха!“

Частно средно училище „Дружба“ – Пловдив отбеляза своя 20-годишен юбилей със стилно тържество, което се състоя в Гранд хотел „Пловдив“ в зала „Париж-Москва“ пред многобройна публика – бивши и настоящи ученици, учители, директори, родители, партньори, общественици.

Сред официалните гости бяха представители от Регионалното управление на образованието от Пловдив и от общинската администрация на район „Централен“ в града, представители на образователни институции „Лумина“, както и добре познати медийни лица, като д-р Неделя Щонова, д-р Юлиян Петров и др.

С тържествено слово директорът на Частно средно училище „Дружба“ – Пловдив – д-р Илия Емилов откри празника, поздрави всички присъстващи по повод Деня на народните будители и отправи вълнуващо приветствие по случай 20 години от създаването на училището, като постави акцент върху динамичното развитие на училището, неговите успехи и иновативните методи на обучение – конструктивисткия подход и модела 1:1.

Частно средно училище „Дружба“ – Пловдив бе удостоено с отличия от район „Централен“, Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и от ОЕ „Шалом“.

Директорът на училището, д-р Илия Емилов връчи плакети за принос в издигане авторитета на училището, като първият награден бе началникът на РУО Иванка Киркова. От нейно име наградата получи експертът Жанета Вакрилова. Първият директор на частното училище и сегашен лидер на Синдикат „Образование“  към КТ „Подкрепа“ Юлиян Петров също бе удостоен с плакет. С почетни отличия бяха удостоени директорите Билан Манушев и Рамазан Чери. Удостоени с плакети бяха учителите Катя Вълева и Златка Иванова, които работят в училището от неговото създаване, дългогодишншят служител Димитър Влахов и дългогодишната служителка Марияна Цветкова, като главен счетоводител на училището. В чест на ползотворното сътрудничество почетен плакет бе връчен и на господин Светлозар Калев – председател на ОЕ „Шалом“.

Назад във времето със спомените си се върна господин Петров, за да разкаже за началото от създаването на училището, за трудностите и подкрепата, която са получили от отдел „Образавоние“ на район „Южен“ и лично от госпожа Петя Шаркова, която също беше удостоена с почетен плакет.

Историята и постиженията на ЧСУ „Дружба“ през годините бяха представени в 30-минутно видео, което бе прожектирано в началото на тържеството. Филмът представи обновената материална база, успехите на учениците на НВО и ДЗИ, многобройните награди от национални и международни състезания и олимпиади, иновативните форми на обучение – модела 1:1, мобилностите по Еразъм, постиженията от заниманията в клубовете по интереси, дейностите по кариерно ориентиране, срещите с изтъкнати хора на науката, изкуството и спорта. Многобройната публика аплодира успехите на училището.

Богата музикално-танцова програма беше подготвена за юбилейния празник. В нея взеха участие   ученици от училището и участници с поздравления от партниращи училища. С продължителни аплодисменти бяха удостоени участниците. Празничният концерт завърши с „Многая лета“.