Учениците от прогимназиален етап – от 5., 6. и 7. клас премериха своите знания по български и английски език на Националните състезания „Многознайко“. В състезанието „Родна реч“ –  I кръг те спечелиха 2 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала. Преподавател по български език и литература на отличените ученици от прогимназиален етап е госпожа Таня Делева. Най-многобройни са медалистите от 7. клас, което показва тяхната задълбочена подготовка за представянето им на предстоящото НВО.

В състезанието „Аз зная английски език“ участваха 22 ученици от 6. и 7. клас, а завоюваните медали са: 4 златни, 10 сребърни и 8 бронзови. Всички участници получиха грамота за участие и удовлетворение от постигнатите резултати. Своята подготовка те дължат на госпожа Вяра Белорешка и на господин Ахмед Халилов.

ГОЛЕМИТЕ МНОГОЗНАЙКОВЦИ НА „ДРУЖБА“

ЧСУ „Дружба“ – Пловдив е специализирано училище с ранно чуждоезиково обучение – от подготвителна група до 7. клас, а след 7. клас се осъществява прием с интензивно изучаване на английски език и възможност за избор на втори чужд език – немски или испански. ЧСУ „Дружба“ е лицензиран подготвителен център за изпитите на Кеймбрдж, което дава предимство за успешна реализация не само в страната, но и в университети в чужбина.