Клубът по роботика на ЧСУ „Дружба“ се представи със свой собствен щанд в пилотното издание на Фестивала за Лего роботика в Пловдив. Четирима ученици демонстрираха различни модели на роботи, които са конструирали през учебната година под ръководството на своя учител по информатика и информационни технологии – господин Цацаров.

Учениците представиха 3 от своите роботи, изработени през учебната година – робот, следващ линия; роботизирана ръка, която може да хваща и премества предмети с различни размери, и щипка, която захваща малки елементи.

FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League

Учениците споделиха, че гостите на изложението са проявили изключителен интерес не само към заниманията в Клуба по роботика, но и към обучението и извънкласните дейности в ЧСУ „Дружба“.

Първото издание на FIRST® LEGO® League е привлякло над 5000 деца, ученици, учители, родители от цялата страна в зала „Колодрум“ в Пловдив.

FIRST® LEGO® League

Нашите ученици са удовлетворени от възможността, която организаторите им предоставиха, за да демонстрират своите разработки. Учениците споделиха, че това ги вдъхновява да създават нови технологични решения и да търсят нови изяви за своите постижения.

FIRST® LEGO® League