Със силен старт започна Европейският ден на спорта в ЧСУ „Дружба“. Началото постави изтъкнатият спортист Васил Димитров – трикратен европейски шампион, петкратен вицешампион и световен шампион по Карате Киокушин. Той разказа на учениците за неговия път към успехите в спорта, мотивира ги за спорт и физически активности и проведе с тях преди часовете сутрешна гимнастика за разгряване като подготовка за състезанията, които бяха включени в програмата за деня.

Европейски ден на спорта

Акцентът беше поставен върху мотото на тазгодишната кампания  #essd2023 #sportwithoutwaste #Спорт без отпадъци. Беше проведена щафетна игра за разделно събиране на отпадъци със състезателен характер. Целта на състезанието беше кой отбор ще събере за по-кратко време повече отпадъци на правилното място в специално поставени кошчета за смет.

Европейски ден на спорта

Европейски ден на спорта

С три класа беше организирано вътрешно ориентиране за откриване на скрити предмети със състезателен хахактер.

Най-малките – първи и втори клас се състезаваха в редене на пъзели, с които образуваха различни геометрични фигури.

Европейски ден на спорта

Четвъртокласниците свързаха Европейския ден на спорта със Световния ден на сърцето, като изработиха и подредиха по много оригинален начин най-важните правила, които трябва да се спазват, за да бъде здраво сърцето на човека.

Изключително интензивният и динамичен Европейски ден на спорта в ЧСУ „Дружба“ завърши с много интересна беседа с проф. д.п.н. Веселин Маргаритов – ръководител катедра „Теория и методика на физическото възпитание и спорт“ към Педагогическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Той много емоционално разговоря с учениците в препълнената конферентна зала за спорта, за здравето, за това, че не е задължително да бъде човек професионален спортист, а трябва да се занимава постоянно със спорт и физическа активност за здравословен начин на живот. Проф. Маргаритов успя по атрактивен начин да убеди младите хора да се занимават със спорт.

essd-2023-06

През тази учебна година ЧСУ „Дружба“ спечели проект по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“, чрез която ще бъдат обезпечени 2 два отбора – по волейбол и футбол. Ръководството на училището продължава да насърчава заниманията със спорт на своите ученици и здравословния начин на живот.

Европейски ден на спорта

Европейски ден на спорта

Европейски ден на спорта