Иновации, вдъхновение, предизвикателство са думите, които най-често избират учителите, за да опишат EduZ Conference 2023 на тема: „Трансформиране на обучението с технологии“. Тя се организира за първи път от най-голямата верига частни училища в Румъния Lumina Educational Institutions. Партньор на организаторите е Центърът за образование и развитие от румънската столица, а участие в събитието взеха над 300 преподаватели и специалисти от сферата на образованието и технологиите от различни страни.

Директорът на ЧСУ „ДРУЖБА“ – Пловдив д-р Илия Емилов участва активно в конференцията „Трансформиране на обучението с технологии“. Той беше избран в борда на лидерите, като достигна престижното 4-място. Прибавяйки точки за своите активности по определени критерии той събра 154600 точки и получи престижен сертификат.

Първият ден от конференцията завърши в края с маратон от презентации, всяка една по-интересна от другата, редувани с интерактивни работилници, по време на които участващите учители научиха много информация от специалистите по технологии и образование.

Интерактивните работилници, които бяха организирани, продължиха и през втория ден. Презентациите Minecraft Education, ChatGPT, Innovate your own future, онлайн безопасност в училище и у дома, Apple Freeform, предизвикаха интереса на участниците. Учителите трябва да бъдат подготвени за иновациите и да задълбочават знанията за новите технологии, които могат да променят живота на хората.

На конференцията бяха представени много вдъхновяващи презентации, разкриващи модели на най-добрите практики за съчетаване на образование и технологии.

Лекторите говориха за влиянието на роботите в нашия живот, за това как се подготвяме за новите професии на бъдещето и как да поддържаме емоциите и креативността си в дигиталния век. Те дискутираха необходимостта от баланс между технологиите и човешкото взаимодействие и колко са важни технологиите в образователния процес. Учители и ученици споделиха своя опит с използването на технологиите, дискутираха за изкуствения интелект и как той може да бъде използван най-ефективно.

Всички участници бяха изключително впечатлени по време на финалната част на конференцията.

EduZ Conference 2023