ЧСУ „Дружба“ участва в BETT – 2024 – Londonнай-значимото събитие за световния образователен технологичен сектор.

ВЕТТ, нapичaн oщe Тhе Веtt Ѕhоw, e cъĸpaщeниeтo oт Вrіtіѕh Еduсаtіоn Еduсаtіоn Тrаіnіng аnd Тесhnоlоgу Ѕhоw. Bett е глобална общност за образователни технологии, чиято мисия е да предизвиква идеи, да създава връзки и да ускорява търговията, за да се постигне въздействие и да се подобрят резултатите за учащите и учителите. Изложението e eднo oт нaй-cпeциaлизиpaнитe cъбития в oблacттa нa тeлeĸoмyниĸaциитe и ĸoмпютъpнитe тexнoлoгии и ce пpoвeждa в ЕхСеL, Лoндoн. ВЕТТ ce пoзициoниpa ĸaтo cвъpзвaщo звeнo зa тexнoлoгични инoвaции в oбpaзoвaниeтo нa вcичĸи нивa и се провежда ежегодно от 1984 г. насам.

Нези Цацаров – преподавател по информационни технологии от ЧСУ „Дружба“ – Пловдив участва в най-престижното световното образователно-технологично изложение Bett заедно със свои колеги – учителите от ЧСУ „Дружба“ – София Камелия Христова, Кети Лазарова и Орлин Парушев. От 24 до 26 януари в Лондон учителите имаха възможност да посетят различни презентации за последните нововъведения в образователно-технологичния сектор и да се запознаят с различни лектори от целия свят.

Bett 2024 предложи три дни с наситена програма – преспективна възможност за директни срещи с водещи доставчици на решения в образователния и IT секторa от Обединеното кралство и чужбина. Повече от 500 иновативни доставчици на решения за EdTech, преподаватели от целия образователен сектор показаха иновативни и въздействащи продукти и услуги на изложбата.

Основните засегнати теми бяха: учебни помагала, допълнително и продължаващо образование, стартиране на бизнес, развитие на човешките ресурси, информационни технологии, софтуер, компютърен хардуер, съоръжения за обучение, образователни програми и иновации.

Българският национален щанд ND51 в изложбената зала ExCeL London бе посетен и от господин Галин Цоков – Министър на образованието и науката, госпожа Наталия Митева – Заместник-министър на МОН и господин Красимир Киряков – Ръководител на СТИВ-Лондон, а участие взеха 8 предприятия.

В изданието тази година участваха повече от 400 лектори от целия свят, които презентираха на 10 различни сцени интерактивни уроци, а посетителите имаха възможност да разберат последните технологични нововъведения в образователния сектор.

Технологичните компании предлагат качествени продукти с AI за образователната система. Изкуственият интелект променя значително преподаването и работата в клас и трябва да се използва от учители и ученици.

Благодарение на засиления интерес изложението се организира на три континента по различно време – в Европа, Южна Америка и Азия.

Търговското изложение за Европа BETT 2025 вече е обявено. То ще се проведе от 22.01.2025 до 24.01.2025 г. Домакин на „лице в лице“ събитието ще бъде отново ExCeL London.