В Училище „Дружба“ с проведе Седмица на четенето (от 29.01 до 02.02.2018 г.) под мотото „Повишаването на грамотността е един от значимите фактори за развитие на всяко общество“. Децата от Подготвителна група се включиха с желание и вълнение във всички инициативи:

  • Започнаха с играта „Най- добър разказвач на приказка“
  • С голямо удоволствие посрещнаха гостите от IV-А и XI клас, които им прочетоха откъси от своите любими книги, за което получиха подобаващо внимание.
  • „В света на приказките“ – класната стая се превърна в приказно местенце, в което си дадоха среща Пепеляшка, Маша, Пощальон, феите, принцове и принцеси от близки и далечни страни.
  • Седмицата приключи с пристигането на „Пътуващо сандъче 76“, което им изпратиха децата от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Крупник, общ. Симитли. („Пътуващи сандъчета“ е национален проект на Българската библиотечна информационна асоциация, насочена към насърчаване на четенето от ранна детска възраст.)

Седмицата на четенето беше интересна и измина неусетно, но децата на „Дружба“ ще продължават да четат, съчиняват, преразказват и драматизират, защото „Хубавата книга няма край!“