Поредните изяви, които доказват убеденост в екологичното мислене, проведоха учениците от училище „ Дружба” на самия 22 април – Световния ден на Земята. На ключовото за пловдивчани място – фонтана пред сградата на Общината, гимназистите устроиха пункт, който привлече вниманието на разхождащите се в неделния ден граждани. Логото на кампания „От нас зависи да спасим Земята” можеше да се прочете на специално изработените за случая тениски, постери и брошури. Момичета и момчетата задаваха на преминаващите хора въпроси, свързани с опазването на природните ресурси, а за всеки верен отговор подаряваха свежа ябълка. Тази първа по рода си акция беше посрещната с усмивки и подкрепа, завърши с успех и удовлетворение и даде самочувствие на участниците смело да заявяват позициите си пред обществеността.

Паралелно с това, Регионалният природонаучен музей се превърна в сцена на още ученически изяви. Там в петъчния следобед петокласниците Кристиано, Кристиян Тютюков, Радостина, Теодора, Бетюл, Синан и Екрем направиха първото си видео интервю, посветено на Деня на Земята. Сред витрините и експонатите на музея те влязоха в ролите на водещи, репортери, оператори, гости в предаването.

Много активно ученици на „Дружба” се включиха във фестивала „Млада синя Земя”, отново с домакин Природонаучният музей. Анелия, Дея, Йоанна и Рукийе от VI kлас представиха свои рисунки, а Бетюл от V клас участва с фотография. Два любопитни проекта бяха демонстрирани на гостите на фестивала – „Методи за пречистване на вода”, изработен от Изел (VI клас), Александра и Самет (XI клас) и екооблекло, дело на Вероника и Джамал (X клас). Музикално настроение на всички присъстващи създадоха изпълненията на китара на Теодора и Синан от V клас.