С много стилно, но вълнуващо тържество седмокласниците на ЧСУ „Дружба“ отбелязаха последния учебен ден – деня, в който ще бъдат заедно тук в този състав може би за последен път. Този ден е тържество на успеха и таланта, защото нашите ученици за пореден път доказаха, че постигат успехи, които са достойни за признание и гордост – успехи от Националните външни оценявания, олимпиади и състезания. Това е повод за гордост, но и за признание за подкрепата, която са получавали от своите учители през годините.

Специални поздравления от директора на училището – господин Емилов предаде водещата на тържеството – Джилиян Трифонова.

Седмокласниците изразиха благодарност към класните си ръководители – госпожа Таня Делева и госпожа Вяра Белорешка, които са ги водили по пътя към успеха и израстването. Те бяха поканени на сцената, за да отправят пожеланията си към своите ученици. Класните ръководители на 7. А и на 7. Б клас бяха подготвили за всеки ученик персонален подарък с лично послание, защото всеки от тях е специален. Според госпожа Делева и госпожа Белорешка всеки от седмокласниците е различен и неповторим, и всеки получи специална номинация за „Мис и мистър седмокласник 2024“. Описани с най-впечатляващите си особености, завинаги ще бъдат запомнени мис ,,Ученолюбивост“, мистър ,,Олимпиец“, мистър ,,Амбициозност“, мистър „Прогрес”, мистър ,,Духовитост“, мис „Скромност“ и мистър ,,Скромност“, мис ,,Харизматичност“, мис ,,Непредсказуемост“, мис ,,Истинска приятелка“, мис ,,Потайност“, мис ,,Спонтанност“ и мистър “Спонтанност”, мистър ,,Откровеност“, мистър ,,Нетърпеливост“, мистър ,,Спокойствие“, мистър “Отзивчивост”, мис “Мистериозност”. Всеки ученик ще бъде запомнен с най-доброто у себе си. Освен персоналните подаръци с лично послание от класния ръководител, всички получиха и грамоти за номинациите.

Приветствени слова към завършващите седмокласници отправи заместник-директорът на училището – господин Халилов. Той поздрави учениците, пожела им успех в избрания от тях път и им връчи грамоти за постигнатите резултати. Всички седмокласници завършват с отличен и с много добър успех. Заместник-директорът обяви, че свидетелствата за завършено основно образование ще бъдат връчени на 5 юли.

Тържеството приключи с цветя, вълнуващи емоции, усмивки, сълзи и прегръдки. Много снимки запечатиха тези незабравими моменти. Не закъсняха и благодарностите от признателните родители към учителите и ръководството на училището.

Макар че повечето ученици ще продължат образованието си в ЧСУ „Дружба“ в гимназиален етап, класните ръководители и заместник-директорът пожелаха на порасналите момичета и момчета попътен вятър на техните мечти и ги увериха, че винаги ще бъдат до тях, ще ги подкрепят и ще се радват на всички техни предстоящи успехи!